Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

A.Scheie

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 apr 04
Innlegg: 857

Lagt til: 09 sep 07, 15:17

Hvem vil ha eiendomsskatt? Det er vel ingen som i prinsippet vil ha det?

Hvem vil ha bompenger da? Ihvertfall ikke jeg, så mye bil som jeg kjører.

Men det er ikke disse spørsmålene valget handler om - ihvertfall ikke for meg. For meg handler det om hvilke reelle alternativer som finnes. Vi må huske på at dette er et kommunevalg. Det er fortsatt AP-SP-SV som skal vedta nasjonalbudsjettet. Hva er da reelt? Hvis jeg har valget mellom fortsatt kø eller bompenger og bedre infrastruktur så betaler jeg bompenger med et smil! Tid er det mest dyrebare vi mennesker har!


Og så var det dette med eiendomsskatten da. Jeg synes det er påfallende at de partiene som skal avskaffe eiendomsskatten ikke har kommet med et regnestykke på hvor de skal hente 160 millioner (muligens enda mer) fra. Hvorfor har de ikke det? Er svaret skremmende for befolkningen?

Jeg har respekt for alles meninger, men jeg synes det blir ganske komisk når minstepensjonister, alenemødre og småbarnsfamilier med dårlig råd stemmer FrP. Det er jo de som vil bli taperne når hvis kommunen bare skal prioritere kjerneoppgaver (altså lovpålagte oppgaver). Støtte til kultur, idrettslag, servicetiltak, ungdomsklubber e.t.c. er ikke lovpålagte oppgaver, men likefullt viktige tilbud i en by som Fredrikstad.

Jeg skjønner at eiendomsskatt på 6000 kroner i året er mye for en småbarnsfamilie. Men hva hvis prisen på SFO går opp med noen hundrelapper i måneden? Allerede der har en småbarnsfamilie med 3 barn kommet i minus. For min egen del spiller det ingen rolle om aktivitetsgebyret i mitt idrettslag øker med 500 kroner fordi kommunens tilskudd minker. Jeg og mange andre har råd til det. Men det er barna fra de fattigste i samfunnet som vil bli ekskludert fra slik aktitivitet.

Det er gjort vedtak om komunal støtte til bygging av 6 kunstgressbaner i Fredrikstad. FrP var det partiet som ville gi minst støtte. Ok, jeg skjønner at man må prioritere, men slike prioriteringer er med på å gjøre at jeg ikke vil stemme FrP. Se hvor mye Merkur-banen har betydd for Trosvik området. Der er det aktivitet HELE TIDEN. Når ungdom er i aktivitet, minsker antall tilfeller av hærverk og skadeverk.

De gamle skal få velge selv hvor de skal få avslutte livet. Det er et kjempebra forslag i en ideell verden. Men den verdenen finnes ikke. De som har engasjerte og ressurssterke pårørende vil være vinnerne og havne på de beste stedene. De uten tilstekkelige ressursser til å kjempe for seg selv vil ende opp som tapere. Eldreomsorgen idag er langt fra god nok slik jeg ser det. Men med privatiering og fritt valg av tjenester tror jeg forskjellene blir større. I mine øyne er det uetisk om 70% får et bedre omsorgstilbud hvis 30% får det verre. Det er med på å påvirke meg til å ikke stemme FrP.


Videre vil FrP ta ut uromomentene av den vanlige skolen. Snakk om å skape samfunnstapere, sier nå jeg. Jeg jobber selv i skoleverket og må si jeg ler når Eva Kristin Andersen snakker om lærer-venner som må bruker et kvarter på å få ro i gruppa. Det er ikke elevene det er noe galt med da, nei da bør læreren vurdere sin stilling. Hvis det er mye uro i timen, mener jeg at det ofte er lærerens opplegg som er for dårlig.

Beklager avsporingen, tilbake til dette med å ta uromomenter ut av gruppa. Jeg tror ikke det er noen løsning å sende elever bort. Da blir man satt i bås og stemplet som tapere. (Hvordan vil dette påvirke mennesket i det lange løp?) Disse elevene vil også miste den fantastiske muligheten til sosial trening som skolen faktisk er. Nei, jeg tror løsningen er å bruke penger på større voksentetthet på skolen slik at disse elevene kan få tett oppfølging samtidig  som de får sosial læring. Og dette er hovedgrunnen til at jeg ikke ville funnet på å støtte FrP.

Så jeg kommer til å stemme på et av partiene mellom sentrum og ytre venstre. Ihvertfall til jeg får konkrete svar på hvor penger til infrastruktur skal hentes fra, hvor pengene fra eiendomsskatten skal dekkes inn og hvordan de skal behandle skolens "uromomenter".


Da bar det i vei til urnene....

---------------------------



God bedring, Dagfinn!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340