Vålerenga - FFK 5-1 (1-1)

Fra Ullevaal med sekken full

Her scorer Vålerenga sitt første av fem mål for kvelden. Det ble til slutt 5-1, men heldigvis var det ikke så stor forskjell på lagene som resultatet skulle tilsi. VIF var effektive og hadde marginene (og dommeren) med seg, mens FFK blant annet traff treverket to ganger. Det var ikke før på slutten det raknet. Likevel må vi erkjenne at Vålerenga tross alt vant fortjent, og FFK har en del å rette på...
Tekst av Trond Johansen, Foto: Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 10. September 2006 - 23:30
Etter to kanonkamper tidligere i år mot Vålerenga, så kom FFK ned på jorda igjen søndag kveld på Ullevaal Stadion. Det ble stortap - og 5-1 er unektelig stygge sifre.

Vi kan imidlertid trøste oss med at det ikke er så fryktelig ille når vi ser bak resultatet, slik trenere ofte sier at de gjør. Og ikke minst supportere etter kamper hvor laget deres har tapt etter å ha spilt en kamp helt på det jevne.

1. omgang var jevnspilt. Selv om Vålerenga triller mest ball, skaper de fint lite. Den første "sjansen" får de tildelt av en gavemild og svak dommer som ikke ser at Simen Brenne utfører en perfekt timet takling. Svein Oddvar Moen gir Enga frispark - som ender med scoring.

Senere i omgangen utligner John Anders Bjørkøy på straffespark. Det skjer etter at VIF-keeper Arni G. Arason forsøker å låse Simen Brenne inne i feltet. Brenne kommer seg ikke løs, og dommeren har ikke annet valg enn å peke på straffemerket. Vi noterer 1-1 og smiler bredt.

Simen Brenne har i 1. omgang dessuten et skudd fra langt hold som bare er et par centimeter unna å lure seg inn i krysset. Ballen treffer stolpen.

I pausen bytter Vålerenga ut Freddy dos Santos og setter inn Daniel Fredheim Holm. Et smart trekk av han som tok over treneransvaret etter Kjetil Rekdal.

VIF gjør nemlig både 2-1, 3-1, 4-1 og 5-1 i løpet av de siste 45 minuttene. Den andre scoringen kommer etter at Rami Shaaban og Tom Henning Hovi kolliderer etter en corner. Det utnytter Morten Berre som setter ballen i mål. Shaaban skader seg i samme situasjon, men får ikke lov til å bli byttet ut før det står 3-1. Lasse Staw kommer inn og slipper inn de to siste.

FFK hang bra med i omtrent 75 minutter, men kollapset dessverre mot slutten. På stillingen 3-1 og et kvarter igjen på klokka kunne det imidlertid blitt spennende, men Tamas Szekeres treffer typisk nok tverrliggeren. FFK hadde rett og slett ikke marginene med seg.

Når det er sagt: Vålerenga vinner fortjent - og det er lov å være effektive i fotball. Oslo-laget scoret på litt mer enn hver andre målsjanse, og på hjemmebane så holder det som regel til å vinne. FFK må hjem og trene mer. Neste uke er det "skjebneoppgjør" mot Molde på Stadion.