Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Keeper med ambisjoner

Bråthen skal spille Tippeliga

For første gang kan Erik Mellevold Bråthen (19) kalle seg U21-landslagsspiller, og den plassen akter han å beholde. Deretter skal han arbeide hardt for å få sin tippeligadebut.
Tekst av Øystein Holt, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 18. April 2007 - 22:23
Relaterte saker:
- FFKs spillere på G19 og U21

Beskjeden fikk Bråthen i går ettermiddag, og han legger ikke skjul på at det er både artig og inspirerende å være blant landslagssjefens utvalgte.

– Jeg har prestert bra på treninger over tid og fått spilt noen kamper, det er det som ligger til grunn for uttaket, forteller den ferske U21-landslagsspilleren.

Erik Bråthen vet godt at konkurransen for en plass i startelleveren er hard, men det legger ingen demper på ambisjonene.

– Andreas Lie stod jeg sammen med både på U19 og U18. Han er en veldig bra keeper som har prestert bra for U21, og vært med fra starten. Jeg tar det som det kommer, men det hadde vært veldig artig å få prøvd seg litt.

Tippeligadebut

Keepertalentets hovedmål for året var å få en samling på U21. Nå har målet blitt revidert til å beholde landslagsplassen, og dermed bevise at det er der han hører hjemme. Bråthen forteller videre at årets FFK-mål er å få prøvd seg i Tippeligaen, samt å være 2. keeper.

– Det er ikke noe mål å spille Tippeliga nå med en gang, det ville ha vært over all forventning, men får jeg sjansen, så skal jeg ta’n.

Rami Shaaban er førstevalg mellom stengene, og Bråthen innser at å danke ut Rami blir nok ikke lett med det første. Klubben har ikke gitt noe klart uttrykk for hvem som er 2. og 3. keeper, i alle fall ikke overfor keeperne selv, og det synes Bråthen er bra.

– Lasse Staw har vært litt skadet frem mot seriestart, men det vil alltid være en konkurranse mellom oss. Den av Lasse og jeg som presterer best på trening fortjener plassen på benken.

Tung start

Stortalentet fikk en tung start på sin Fredrikstadkarriere. Det begynte med en lei kamp mot Moss etterfulgt av en skade i ribbeina, men derfra og ut har det bare vært oppturer.

– Jeg prøvde å ikke la den tunge starten gå inn på meg, og fikk en liten opptur mot Tromsdalen uka etter. Da var det egentlig allerede glemt, forteller Bråthen, som ikke føler at publikum har vært et problem i den vanskelige perioden.

Selv om starten kanskje ikke var helt ideell, er Bråthen godt fornøyd med hvordan det hele har utviklet seg. Fredrikstad er en flott by å være i, og sportslig sett har han det kjempeålreit.

– Fredrikstad har vist seg å være en fin klubb for meg. Rami Shaaban er flink til å lære bort og sparer ikke på sine hemmeligheter.

Også keepertrener Jerry Knutsson får velfortjent skryt:

– Han skal ha ufattelig mye skryt for den jobben han gjør. Han er dyktig, kjempedyktig. Det er helt klart kjempeflott å ha en slik keepertrener.

Lang mann

Men selv om Erik Bråthen blir betegnet som et stort keepertalent, har også han sine styrker og svakheter.

– Mine styrker er feltarbeid og at jeg tar ansvar bak, altså jeg liker å vise at jeg er der. Svakheter er nok at jeg har vanskeligheter med å holde konsentrasjonen i 90 minutter, og at det er langt ned for en lang mann, forteller den 196 centimeter høye keeperen, som fortsatt er bosatt i Halden.

– Den lille pendleturen klarer man, avslutter han med et smil.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340