Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Hva tabellen forteller

Etter tolv runder

Sesongen nærmer seg halvspilt, og FFKs målsetting om fjerdeplass er i øyeblikket et stykke unna. Men bør prestasjonene i høstsesongen forbedres i forhold til våren for at en fjerdeplass skal være innen rekkevidde når to runder gjenstår? Det beror på så små marginer at den kommende hjemmekampen mot Odd kan gjøre halve utslaget. Og FFK har en ekstra hjemmekamp å gjøre resten på.
Tekst av Atle Armstrong
Lagt ut: 26. June 2007 - 23:47
Hvis FFK vinner til søndag har de fulgt skjemaet til en realistisk fjerdeplass så nær som i én hjemmekamp, mot Stabæk. Hvis laget til høsten også feiler i bare én hjemmekamp, og likeledes som i vårsesongen tar ett poeng i annenhver bortekamp, så blir det 37 poeng etter 24 runder.

Så mye om det for nå. Hva annet har skjedd på tabellen rundt oss siden sist? Jo Stabæk har tatt tolv poeng på fire kamper og har overtatt tabelltoppen. De to topplagene fra vi først var inne etter fire runder er fremdeles å finne blant topp tre. Rosenborg ville holdt fjerdeplassen med seier over Lyn, men mistet i stedet kontakten med medaljeplassene på søndag. Viking har tatt 9 poeng på fire kamper og utfordrer Brann og LSK, som bare har tatt henholdvsvis seks og fire poeng i samme periode. Med det tempoet vil de falle av medaljekampen ganske snart, sammen med Rosenborg. Men om ikke av andre grunner så skal gjetningen om at disse lagene kommer sterkere tilbake bli stående fordi de gjorde det bra innledningsvis i sesongen. Vi ser for eksempel at Tromsø har falt av igjen etter å ha vært en tur opp og snust på medaljeplass en kort periode. De fleste lag har kortere eller lengre gode perioder, men ingen lag pleier å være veldig gode en hel sesong gjennom. Hvis Stabæk holder koken utover høsten så unner vi det flottspillende laget fremgangen. Men enn så lenge tror vi at de kommer til å noe falle av, alt annet vil være imponerende.

I bunnen blir Sandefjord mer og mer akterutseilt, med bare to poeng på de 8 siste rundene. Aalesund, Odd, Start og Vålerenga tar alle poeng, men ikke i samme tempo som FFK eller de fleste lagene over oss igjen. Vi er i ferd med å havne i et ingemannsland på midten av tabellen, men vi skal altås ha i minne at FFK har et lettere program med flere hjemmekamper, ikke minst om en ser fra nå og tolv kamper frem. Så langt har vi spilt fem kamper på eget gress og syv kamper borte. I de neste tolv kampene spiller vi syv kamper hjemme og fem borte. Det gir bedre forutsetninger for å sanke poeng, ikke minst fordi FFK er et av de lagene som høster vesentlig flere poeng hjemme enn borte - og antagelig vil fortsette å gjøre det. Tap hjemme mot Odd betyr et skjema med seier i to av tre hjemmekamper, og det holder ikke. Seier mot Odd betyr at FFK følger et skjema med seier i alle hjemmekamper unntatt én, og en fjerdeplass kan være innen rekkevidde selv uten borteseiere. Men særlig sikkert vil det ikke være. Bare én borteseier vil imidlertid gjøre underverker, og forsetter FFK etter samme poenghøstskjema som de har fulgt så langt, så kan borteseier mot Odd i siste runde sikre at årets målsetting nås. Med litt flaks.

Men det er langt fram. Nå er det hjemmeseier mot Odd som gjelder, og vi skal koste på oss å advare mot å ta for lett på oppgaven. Lag i dyp poengnød er alltid uforutsigbare. Og med det ønsker vi våre lesere en riktig god sommer!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340