Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

39 år siden forrige seriemedalje

Vil moroa vare?

FFK ligger på andreplass etter seks serierunder, og for de trofaste supporterne fortoner situasjonen seg som nærmest surrealistisk. Men er det lov å håpe på medalje i år? Vi har bladd i historiebøkene for å finne svar.
Tekst av Martin Henriksen, Foto: Morten Hauge
Lagt ut: 06. May 2008 - 19:30
Snaut 1/4 av sesongen er unnagjort, 23 % for å være pinlig nøyaktig, og FFK har fått en sesongstart de færreste hadde turt å drømme om. Spillet har kun i korte perioder vært overbevisende, men allikevel har poengene kommet rekanes på en fjøl.

Kan dette vare? Er det lov å håpe at moroa vil fortsette ut sesongen? Kan man begynne å fable om seriemedalje i Plankebyen for første gang siden 1969?

For å få svar har vi tatt i bruk en venn som alltid lar seg misbruke på det groveste, men som aldri juger. Nemlig statistikken. Vi har tatt for oss alle sesongene siden 14-lagsligaen ble innført i 1995 og sett hvordan det har gått til slutt for laget som lå på andreplass etter seks serierunder.


Som man ser har laget på andreplass etter seks serierunder tatt medalje åtte av tretten år. Fire ganger har det endt med seriegull, mens det gikk helt skeis for Bodø/Glimt i 2002 som till slutt måtte ta til takke med en anonym tiendeplass.

Om man tar gjennomsnittet av disse lagenes prestasjoner havner FFK i år på 3,85. plass med 46,77 poeng, noe som i og for seg vil være en bragd.

Så ja, det kan se ut som om det faktisk er mulig å begynne og prate om FFK-medalje, i hvert fall om man legger statistikken til grunn. Men veien dit er lang, og det er nok av lag som ønsker seg en FFK-skalp.

Og på mandag venter Mysen...

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340