temp

Fredrikstad - Tromsø 2-0

Kraftfulle scoringer ga sølvplass

Fredrikstad befester sin posisjon som Norges beste hjemmelag. Kun én ripe i lakken mot Stabæk gjør at FFK ikke står med ni strake seire hjemme. I kveldens kamp mot Tromsø ble en innledningsvis jevnspilt kamp omgjort til en fortjent FFK-seier i løpet av andre omgang.
Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 11. August 2008 - 21:33
Tromsø har vært det desidert beste defensive laget denne sesongen. Det ser ut som de har helgardert seg mot det meste. Men, man kan ikke forberede seg på alt. Rambergs kraftfulle headinger var neppe på Steinar Nilsens obs-liste før kampen. Det kloke fotballhodet fra Kråkerøy viste at det utvendige også kan brukes og stanget inn et vakkert mål som på mange måter ble vendepunktet i en til da jevn kamp.

Om Rambergs heading kom overraskende, så var om mulig Edvartsen enda mer uforutsigbar da han dømte straffe til vertene tjue minutter senere. Ramovic, som var småirritert hele kampen, ga Kvisvik en puff i en duell på corner og Edvartsen peket på ellevemetersmerke. Helt greit isolert sett, men ikke noe som det blir dømt ofte på i andre kamper.

Wehrman økte ledelsen med kraft og derfra og inn hadde FFK flere store sjanser, blant annet på overtid da en god, men offsideløpende, Barsom legger nydelig inn til Tegström. Den setter han uforklarlig utenfor og kampen ender 2-0.

De nordnorske polkagrisene, for anledningen kledd i blått, startet kampen best, uten å skape de helt store sjansene. De skulle kanskje også hatt straffe mot slutten av omgangen. FFK slet en stund med å finne roen, men kom etter hvert til halvsjanser. Samspillet på topp virket rustent for begge lag og til pause så det ut til at dette kunne ende med den tredje målløse hjemmekampen for FFK etter opprykket.

Etter hvilen åpner kampen seg mer og begge lag virker å ha noe på gang offensivt. Etter halvtimen eksploderer stadion. FFK presser høyt, men får ikke lagt inn før ballen havner til Kvisvik på venstrekanten som legger perfekt inn til en stormende Ramberg som stanger knallhardt ballen inn til ledelsen.

Kun minutter senere får Barsom bra treff på et frispark fra rundt 17 meter. Ballen stryker stolpen med en Ramovic, som hadde gravd ned begge beina, som lettet vitne. FFK fortsetter presset for å få en ny scoring, men den endelig scoringen kom ikke fra et nytt flott angrep. En varierende dommer Edvartsen dømmer et noe strengt straffespark og få sekunder senere var FFKs jobb gjort.

Steinar Nilsen var etter kampen i harnisk over nevnte dommer, og mot TV2s reporter kom han med kraftig skyts mot mannen i svart og la nesten skylden på tapet alene på pipeblåseren. Ei heller TIL-keeper Ramovic var helt enig i straffen, men seansen huskes kanskje best for variabel engelsk fra både spiller og reporter Bredeli. Seerne av samme kanal kåret Barsom marginalt til banens beste, og selv med ny sterk seier ville ikke den svenske vikarspissen snakke all verden om gull.

En fullt fortjent seier og opp på sølvplass. Nå mangler bare signeringene som gjør at laget kan bli enda mer effektivt foran mål, vi kan ikke stole på Rambergs luftstyrke i hver kamp fremover.