Husk meg
Brukernavn
Passord

Drillo: - Spill mer kynisk!

Etter to år i medgang er hvetebrødsdagene definitivt over. Hverdagen har kommet med stormskritt, og resultater fra den senere tiden snakker for seg selv; Med stø kurs mot 1. divisjon, har det blitt ytret et ønske blant supporterne om forandring. Egil ”Drillo” Roger Olsen har blitt nevnt som redningsmann, men hovedpersonen selv hevder han ikke har sett hvor Fredrikstad sliter.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 05. July 2004 - 14:44
- Jeg ser ingen kamper, men jeg får jo med meg resultatene, kommer det lystig fra Egil ”Drillo” Olsen.

- Det er ikke så lett for meg å vurdere hvor Fredrikstad sliter, for jeg sitter som regel i 4-4-2 i NRK. Der går det fem og seks kamper samtidig på en stor vegg, og da får man egentlig ikke noe særlig bilde av en enkelt kamp. På toppen av det hele sitter vi innimellom og prater, men jeg ser jo målene, fortsetter Drillo.

Med kampen mot Lillestrøm friskt i minne, dukker dødballproblematikken opp. Mot Lillestrøm presterte Fredrikstad å slippe inn hele tre av fire mål på dødballer.

- Ja, jeg så det, svarer Drillo momentant.
- Dere får kjøpe han Dellas.

- Kjøpe ham?

- Ja, dere burde kjøpe ham, men jeg er nok redd for at han er noen prisklasser over det Fredrikstad er på utkikk etter, ler Drillo.

- Fredrikstad sliter defensivt. Det er ikke noen tvil om det, og de har gjort det i hele år. Jeg vet ikke hvor mye penger, eller hvor mye de planlegger å forsterke den defensive delen ved hjelp av folk, men det går jo an å spille litt lavere og litt mer kynisk. Det må også gå an å gjøre noen grep på dødball, så de ikke fortsetter å slippe inn så mange mål.

Ifølge Fredriksstad Blad ble det i dag bekreftet at FFK ønsket å få Ronny Johnsen til klubben. Selv om FFK i utgangspunktet fikk nei fra landslagsspilleren, gir ikke Harry Hansen opp, og tror svaret kan bli annerledes når overgangsvinduet lukker seg. Da kan det allerede være for sent.

- Vel, det har begynt å haste for Fredrikstad nå. Det er snakk om å gjøre noe så vi berger plassen. Det er et liv videre i tippeligaen som står på spill, så det haster. Det er ikke bare å få inn en halvtrent proff som har hatt ferie i mange uker.
- Det er nå det må gjøres, og det vil straffe seg å vente. Det er klart at Ronny hadde vært en fin forsterkning, men også han er avhengig av å trene. Jeg vet ikke hva han har gjort de siste ukene jeg.

Mye tyder på at den store villaksen fortsatt lar vente på seg, og Knut Torbjørn Eggen må jobbe videre med dagens mannskap. Kanskje vil det dukke opp en eller to leder skikkelser, men innen den tid kan det være for sent.

- Ja, jeg er enig i at Fredrikstad burde legge om til en litt mer kynisk spillestil. Det går jo an å vinne fotballkamper selv om man ikke har de beste spillerne. Det er Hellas et godt eksempel på.

FFKSupporter.net fremstiller følgende scenario for Drillo: Fredrikstad fotballklubb kontakter deg. Du er den personen som innehar ekspertisen de har behov for, og samtidig en som elsker Fredrikstad fotballklubb. De tilbyr deg en form for konsulentrolle. Hvordan ville du stilt deg til det tilbudet?

- Sånne ting er veldig uaktuelt. Hvis spørsmålet hadde kommet fra treneren, så blir det litt annerledes. Jeg gjorde jo dette engang i Vålerenga, men den gangen var det Lars Tjærnås som var veldig hissig etter å få meg med i et trenerteam.

- Det er klart, den gangen gjorde jeg det, men hvis jeg skulle tatt en trenerjobb igjen for å bidra aktivt, så måtte jeg hatt mer tid på meg. Jeg har såpass mye å gjøre at jeg ikke kan hoppe inn på kort varsel noe sted - verken her eller der.
- Så svaret på det du spør om er "nei", kommer det sikkert fra Drillo.

- Det hadde ikke hjulpet om Eggen hadde spurt?

- Sånn som situasjonen er nå så har jeg for mye avtaler og oppdrag som jeg ikke kan kutte ut.

- Jeg har såpass stor tiltro til Knut Torbjørn, at jeg regner med at han selv ser hvor skoen trykker. Det er jeg ganske overbevist om, så får vi se om han klarer å gjøre noe med det.

- Jeg er kanskje litt overrasket over at vi fortsatt slipper inn så mye mål. Det er tross alt lettere å jobbe den veien - altså å tette igjen - enn å banke inn masse mål. Fredrikstad har jo scoret mål nok til å klare seg i tippeligaen.

- Det er så veldig åpenbart hvor skoen trykker, og da må man jobbe der. Det er viktig å begynne bak og tette igjen – både på dødball og ellers.

- For all del, det er ikke så veldig langt opp til sikker plass. Det skal ikke mer enn et par seire på rad, så er man der. Det er det som gjør at det fremdeles er muligheter, så får man klamre seg til det.

- Men de må gjøre noe, og det kommer til å koste en del. Jeg tror også at litt mer kynisk, forsiktig og gjerrig fotball er veien å gå. Fredrikstad har ikke det beste spillermateriellet i tippeligaen nemlig.

Offensiv fotball med vingspill har tidligere vært synonymt med Fredrikstad Fotballklubb. Knut Torbjørn Eggen har bygget videre på denne filosofien. Det er flott å se på, men seirene uteblir.

- Den morsomste fotballen for folk i Fredrikstad er faktisk at Fredrikstad vinner fotballkamper - ikke måten de gjør det på. Så enkelt er det, avslutter Drillo.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340