Husk meg
Brukernavn
Passord

Eggens fire punkter

Årets sesong har gått fra en ulevelig lidelse til historisk suksess. Lenge stanget Fredrikstad mot bunnen av tabellen og nedrykksspøkelses ruvet hvor hen man snudde seg. Fra å være ligaens desiderte tabelljumbo er Fredrikstad nå høstens formlag nr. 1. Hva har skjedd? Hva har Eggen gjort?
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 25. October 2004 - 02:12
Vi vet alle at Eggen er den som får høre det og blir hyllet når ting går bra, men hovedpersonen selv vil over hodet ikke stå alene med æren.

- Jeg er sportslig hovedansvarlig, men vi skal heller ikke glemme at jeg har en del støttespillere. Nærmest meg står Per Egil Ahlsen som var en av de beste spillerne i Norge og har spilt mange landskamper. Farsan sa en gang at Odd Iversen kan alt om fotball, men vet ikke hva alt heter. Det er verre med de som uttaler seg om alt, men ikke kan noen ting. Ahlsen er en som kan alt om fotball. Det er ikke så farlig at han ikke er utdannet pedagog, så lenge vi utfyller hverandre - er komplementære. Ahlsen ser ting og forteller dette til meg som er best egnet til å videreformidle dette, forteller Eggen og nok engang bekrefter at han blir boende i Moss til neste år.

Eggen har lenge hevdet at potensialet i Plankebyen er enormt, og det burde være mulig for Fredrikstad å være blant de 6-7 lagene i Tippeligaen som år etter år kjemper om de gjeveste plassene. Årets sluttspurt bekrefter at laget har noe på gang, men før dette var det nødvendig med noen grep.

- Vi var veldig klare over at det ville bli knalltøft i Tippeligaen, og vi forsterket laget i vinter, men skulle nok hatt en forsvarsspiller til. Det har vi også tatt selvkritikk for flere ganger. Vi ønsket å kjenne på hvor skoen trykket før vi hentet flere spillere, men vi trodde ikke vi skulle ende opp med liktær.

- I motgang må man forsøke å finne løsninger, og da har jeg følgende fire punkter:

Erkjennelse
- I motgang vil det alltid være visse sykdomstegn, og da er det viktig å komme til en erkjennelse. For å komme til erkjennelse må man tolke disse symptomene på sykdom. Det er ikke alltid det er treneren som ser disse symptomene, men det er trenerens hovedansvar. Har man symptomer må disse tolkes og man må stille en diagnose.

Gjøre grep
- Utfra diagnosen må en foreta noen få store grep, og flere små grep. Det har vi gjort. Det første store grepet var de 5 forsterkningene, og her gjorde Harry Hansen en kjempejobb. Dette jobbet vi med fra mai.

- Det andre var at vi før sesongen gikk vi over til 4-3-3, da ting ikke fungerte helt som det skulle. Under treningsleiren i Arendal bestemte oss for å gå tilbake til suksessformasjonen (4-4-2) fra de to foregående årene - et system vi kjenner godt.

- Når det gjelder små grep har vi blant annet lagt vekt på mental trening, samt gjort noen grep internt i trenerteamet.

Feiltrinn
- Selv om man gjør feiltrinn skal man aldri vike fra hovedpunktene i grunnfilosofien sin. Man må aldri miste de essensielle tankene, men hente frem pluss-sidene.

Press fra omgivelsene
- Selv i de tøffeste periodene må man aldri la seg prege for mye av omgivelsene. I motgang nytter det ikke å involvere seg i alle mulige debatter, da kommer man ingen vei.

Knut Torbjørn Eggen mener disse fire punktene er hovedgrunnen til at vi nå kan se frem mot tippeligaspill i 2005. FFK-treneren vil ikke snakke så mye om forsterkninger før neste sesong, men på et spørsmål om Kvisvik svarer han følgende:

- Joa, vi tar gjerne han også.

I vår når det stormet som verst var det spesielt en person som fikk så hatten passet, nemlig Harry Hansen.

- Jeg legger ikke skjul på at det har vært en tøff sommer. Alle dømte oss rett ned, men vi jobbet og resultatet ser vi i dag. Nå er det ikke snakk om nullstilling! Denne karamellen skal vi suge på lenge, sa Harry Hansen

Når det gjelder nye spillere ville ikke Harry Hansen si så mye, men noen tanker hadde han.

- Jeg har ikke lyst til å kommentere noen navn, da det erfaringsmessig viser seg at vi da bringer andre klubber inn på banen. Hovedmålet nå fremover er å sikre oss Bora (Zivkovic) og skrive kontrakt med Stian Johnsen. Det jeg kan si om nye spillere er at vi trenger flere spisser og kommer nok til å hente inn en spiller i hvert ledd, forteller Harry Hansen.

- Vi kommer til å se i Norge først, deretter innen EU. Det er helt uaktuelt å hente flere utenfor EU. Vi har to meget talentfulle spillere på 18 år som snart skal spille VM-kvalifiseringskamper for Costa Rica, og det blir meget spennende. Vi har ikke tenkt til å sperre for dem.

- Gjelder dette også Wade Barrett, eller kommer dere til å tilby ham en ny kontrakt?

- Hensiktet med å hente Barrett var at han skulle bli her ut høsten, og det var også målet hans. Nå får vi sette oss ned og se over situasjonen, og deretter ta en avgjørelse, svarer Harry Hansen

- Hva med en spiller som Berthelsen?

- Vi kjenner til ham, men jeg har som sagt ikke lyst til å kommentere noen navn. Det er en god spiller, avslutter Harry Hansen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340