Husk meg
Brukernavn
Passord

HovedsponsorenE er klare!

Manglende hovedsponsor har over lengre tid vært et hett tema i Fredrikstad. Nå er ventetiden over og klubben kliner like greit til med hele tre (!) hovedsponsorer! Du lurer kanskje på beløpet? Da er du ikke alene!
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 17. March 2005 - 17:51
Det lukter ikke fugl når ingen av aktørene vil si noe om hvor mye avtalen er verdt eller fordelingen mellom de tre aktørene. Riktignok skal det sies at Arve Mokkelbost var flink til å pakke det hele inn i mange, flotte ord, men sannheten kan likevel skimtes: Dette var ikke hva klubben hadde forestilt seg.

- Jeg vet at mange av dere har veldig lyst til at vi skal distribuere kopier av avtaler slik at dere kan se hva ting er verdt. Det er ikke for å avvæpne journalistene og de gode spørsmålene, men mitt prinsipp er at avtaler er mellom de partene det gjelder, kom det tidlig fra FFKs direktør.

Det hjelper lite med prinsipper og flotte ord når klubben snakker mot seg selv. Var det dette klubben hadde i tankene, så kunne avtalen vært ferdig for evigheter siden.

I 2004 var Terje Høili AS hovedsponsor og trådde til med et betydelig beløp - hele 5 millioner. I løpet av fjoråret ble det klart at Høili i fremtiden ikke ville være med å støtte FFK økonomisk som hovedsponsor.

Klubben har lenge hevdet at man måtte få ferdig stadionavtalen før man kunne sluttforhandle med en hovedsponsor. Hvorfor? Jo, man ville ha en langsiktig sponsoravtale som strakk seg inn i den nye storstuen på FMV-området.

Dette gjør at det hele blir lettere ironisk når klubben nå presenterer en hemmelig ettårig hovedsponsoravtale med de Værste AS og to andre aktører med eierinteresser i det allerede nevnte firma.

- Med denne avtalen har vi allerede fått inn 80 % av sponsorbudsjettet på 15 millioner, og det er fortsatt 42 uker igjen av året, kommenterte Arve Mokkelbost. Enkel hovedregning forteller at 12 millioner da allerede er i havn og det er i seg selv lovende.

Derimot er det verdt å merke seg at klubben gikk ut i Fredriksstad Blad 7. mars i år og fortalte følgende:

– Avtaler for 10 millioner er sikret, ifølge Mokkelbost. FFKs sponsorbudsjett er på 15 millioner kroner.

Det vil altså si at årets hovedsponsorpakke er verdt maksimum to millioner kroner.

I år vil klubben altså bli profilert av følgende hovedsponsorater:

- Brynild-gruppen
- Fredrikstad Energiverk AS
- Værste AS

Når det gjelder komposisjonen av draktene, så er det enda ikke avgjort. FFK hadde for symbolikken sin skyld trykket opp tre drakter med hver sin hovedsponsorlogo. Disse vil altså ikke bli benyttet i kampsituasjon. Arve Mokkelbost kunne avsløre at Værste AS blir plassert på buksene, mens Brynild-gruppen og FEAS kommer på brystet.

Både FEAS og Brynild-gruppen har de siste sesongene vært to av FFKs hovedsamarbeidspartnere. Dessverre ville ingen av aktørene avsløre hvor mye, eller om de måtte ut med mer i år for å blir årets hovedsponsorer.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340