Viking - FFK 1-1

FFK slo tilbake - igjen

Fredrikstad fikk med seg ett poeng fra Stavanger, i en mindre underholdende kamp på et ikke altfor fullsatt Viking Stadion. Med 1-1 gjentok FFK bedriften fra forrige serierunde, men dramatikken uteble, det samme gjorde finspillet og målsjansene.
Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 18. April 2006 - 16:09

Tippeligaen, 2. serierunde:

Viking - FFK 1-1 (0-0)
Viking Stadion, 14 034 tilskuere
Mål: 1-0 Mambo Mumba (54"), 1-1 Ramberg (55")
Laget: Shaaban, Czwartek, Piiroja, Zivkovic, Bertelsen, Bjørkøy, Ramberg, Brenne, Elyounoussi (Hoås 82. min), Tóth (West 61. min), Kvisvik (Wiig 29. min)
Gule kort: Gaarde (Viking)
Dommer: Terje Hauge

> FFK-børsen
> Bilder fra kampen

Kjedelig førsteomgang

Fredrikstad åpnet forsiktig og hadde vel regnet med at Viking skulle gjøre som FFK mot Brann forrige serierunde, satse offensivt fremover med fra start. Det skjedde derimot ikke, det så mer ut som begge lag var fornøyde med 0-0 og uavgjort allerede i åpningsminuttene.

Etter syv minutter får vi kampens første sjanse. Trond Erik Bertelsen slår inn mot Simen Brenne som header mot mål, men Vikings keeper har kontroll og får slått til en resultatløs corner. Etter dette produserer begge lag halvsjanser utover i omgangen, men spillet preges av dårlig spill i form av slurvete pasninger og dårlige løsninger offensivt.

Etter en snau halvtime må Raymond Kvisvik forlate banen med ei lårhøne, inn kommer Martin Wiig. Like etter kommer førsteomgangs største sjanse. Øyvind Svenning får en skuddmulighet på venstrekanten og smeller til fra skrått hold. Rami Shaaban står riktig plassert og får fistet skuddet via tverrliggeren og til utspark (!), en klar feil fra en ellers stabil dommertrio.

Så skjer det fint lite frem til pause, noe som også kan forklare den labre stemningen på tribunen. Det var tydelig at publikum hadde forventet seg en helt annen kamp enn det realiteten var på den bløte gressmatten.

Déjà vu i andreomgang

Pausen ble benyttet godt av begge lag. For selv om begge lag stilte med samme mannskap som før pause, var det likevel to nye lag som kom på banen etter halvtid. Fredrikstad begynner å få bedre skikk på det offensive spillet og allerede etter syv minutter så spilles Tarik Elyounoussi fri av Simen Brenne. Han får ikke skikkelig klem på skuddet, men en god sjanse som keeper reddet.

Kun to minutter senere får Alexander Ødegaard både tid og rom utenfor FFKs sekstenmeter. Han vandrer uforstyrret inn mot midten og slår en glimrende pasning igjennom til Mambo Mumba som kommer på løp bak forsvaret til FFK. Verken en utrustende Shaaban eller en skliende Bertelsen får fatt i ballen før den havner i mål, og for første gang i kampen hørte man at det faktisk var 14 034 tilskuere på Viking Stadion.

Undertegnede fikk ikke sagt ferdig setningen om at vi sikkert kom til å score rett etterpå som i forrige kamp før ballen lå i nota igjen. Nesten rett fra avspark får Ramberg presset et skudd mellom to Vikingforsvarere og ballen har retning mot det lengste hjørnet, Basso får ikke summet seg før det står 1-1.

Ikke lenge etter er FFK på farten igjen, Elyounoussi finner John Anders Bjørkøy som kun er en god keeperredning unna å føre FFK opp i ledelsen. Det var ingen tvil om FFK ville ha med seg tre poeng i denne kampen, og det ble gjenspeilet når en litt anonym Mihaly Toth ble byttet ut til fordel for en stadig piggere Brian West.

Etter en god FFK-periode begynte Viking å ta mer over når kampen nærmet seg slutten, ikke minst når de byttet inn Kovacs og Samuelsen og la om til å spille 4-3-3. Men det var noe tannløst over Vikings angrepsspill, det ble mye støttepasninger, som igjen gjorde at FFK til stadighet fikk komme i balanse i forsvaret og hadde god kontroll.

Hoås viste lovende takter når han kom inn for Elyounoussi ti minutter før slutt og kunne med litt hell fått mer ut av sin dribleserie like etter innhoppet. Kampen var i ferd med å renne bort i sanden til 1-1 da Jone Samuelsen får kranglet ballen forbi et passivt FFK-forsvar rett før slutt, men klarer ikke å sette ballen i mål alene med Shaaban, som får slått ballen vekk med begge hender.

Kamper ender 1-1 i en kamp hvor FFK kanskje hadde det lille overtaket sett under et, men uavgjort var likevel et greit resultat. En begredelig førsteomgang og en liten opptur i den andre halvdelen bør love godt foran neste kamp, borte mot Hamkam.