Sandefjord - FFK 2-0 (0-0)

De berømte marginene...

... var ikke på FFKs side mot Sandefjord. Laget spilte tidvis god fotball, men feilet foran målene. Og det er som kjent der fotballkamper avgjøres. Derfor kunne tidligere FFK-kaptein Hjalmar Johansen (bilde) og hans lagkamerater i Sandefjord smile bredest ved kampslutt. For FFK ble det nok en nedtur på bortebane.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 21. May 2006 - 23:50
Tippeligaen, 9. serierunde:

Storstadion, 4321 tilskuere
Mål: 1-0 Isaksen (63"), 2-0 Tobiasen (69")
Laget: Sørlie, Czwartek (Røn 72. min), Piiroja, Zivkovic, Bertelsen, Bjørkøy, Ramberg, Brenne, Elyounoussi (Petersen 83. min), West (Kvisvik 44. min), Tóth
Gule kort: Petersen (FFK)
Dommer: Øyvind Alapnes

> FFK-børsen

FFK klarte ikke å hale i land årets første borteseier mot Sandefjord. Men det er ingen grunn til å male fanden på veggen av den grunn. FFK spilte seg frem til mange store målsjanser, men en kombinasjon av udyktighet og uflaks gjorde at laget måtte gå målløse av banen. Når man i tillegg gir bort to enkle mål i løpet av en periode på 5-6 minutter i 2. omgang, blir det ikke med poeng hjem til Plankebyen. Kanskje ikke rettferdig, men sånn er fotballen. Effektivitet belønnes.

1. omgang var jevnspilt på Storstadion, men FFK hadde de største mulighetene. Og den aller største fikk Tarik Elyounoussi som fremdeles sliter med å omsette sjanser til mål. Etter 15 minutter får han en eventyrlig mulighet fra kloss hold, men en litt dårlig første-touch ødelegger noe, samtidig som at Espen Bugge Pettersen gjør en flott redning. Like før hadde Hans Erik Ramberg muligheten til å score, men headet like over.

Mot slutten av omgangen viser Brian West seg frem med sin ekstreme hurtighet, og Sandefjord-stopper Arnar Førsund må ty til ulovlige midler for å hindre en potensiell stor sjanse. Han kaster seg altfor sent inn i en takling, og resultatet er at Brian West må hinke av banen med skade. Det åpnet for Raymond Kvisvik.

Det siste som skjer før pause er at Sandefjord skaper sin første sjanse for kampen. Det skjer ved at et angrep rulles opp fra høyre mot venstre, hvor Samuel Isaksen avslutter på bakre stolpe (etter at Czwartek snubler og faller). Heldigvis dukker Bora Zivkovic opp med en lang tå i grevens tid og avverger situasjonen.

Etter pause er det FFK som spiller klart best fotball. Men Sandefjord som scorer målene.

At Hans Erik Ramberg treffer stolpen på et skudd fra 25-30 minutter i åpningsminuttene, blir symptomatisk for hele kampen. Stang ut for FFKs del.

Kampen blir i realiteten avgjort i løpet av 5-6 skjebnesvangre minutter hvor FFK er særdeles sløve defensivt, noe hjemmelaget utnytter effektivt. Etter drøye 62 minutter er Isaksen sistemann på ballen etter et angrep det luktet veldig offside av. Noen minutter etter får Sandefjord frispark like utenfor 16-meteren i en situasjon hvor dommeren mente Trond Erik Bertelsen hadde gjort noe ureglementert. SF benytter anledningen til å prøve en frekk variant siden FFK sover. Ole Tobiasen får stå heeelt alene i god posisjon til venstre for muren. Han mottar ballen, sikter og skrur den elegant opp i Steinar Sørlies lengste hjørne.

Dermed leder Sandefjord flatterende nok 2-0. FFK gir imidlertid ikke opp og skaper en rekke store sjanser utover i omgangen. Hans Erik Ramberg får muligheten inne i femmeteren, men Bugge Pettersen er i det umulige hjørnet og redder. Like etter er det Mihaly Toth som tvinger frem en mesterredning fra Bugge Pettersen. Simen Brenne prøver seg også - to ganger. Det andre forsøket ender i stolpen.

Det ender med 2-0 i en frustrerende kamp sett med FFK-øyne. Dermed ble det helt sikkert en lang tur hjem for de drøye 1000 supporterne fra Fredrikstad som hadde tatt turen over fjorden.

At laget faktisk spiller seg frem til flere sjanser gjør at man ikke blir så skremt over mangelen på scoringer som man kanskje burde blitt. Da er det verre at man taper en fotballkamp gjennom ukonsentrasjon på dødball og i forsvar.

Hvis dette blir trenden fremover, så er det ingen tvil om at FFK anno 2006 også må kjempe med kniven på strupen helt inn til siste serierunde for å overleve i Tippeligaen. La oss slippe det!