Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Omvisning på ny Stadion

Fredag ettermiddag, like før avspark i fotball-VM, kunne medlemmer av Plankehaugen få omvisning på nye Fredrikstad Stadion. Hva ble sagt? Og hvordan ser det ut på byggeplassen pr. i dag?
Tekst av Raymond Bråthen
Lagt ut: 09. June 2006 - 21:46
Se bilder

I regi av Lars Eivind Karlsen fra NCC og Odd Hasselgård fra FFK/Fredrikstad Stadion AS, kunne medlemmer av Plankehaugen møte opp til omvisning på det som i 2007 skal bli Fredrikstad Stadion på FMV fredag kl 17. Mellom 20 og 30 supportere møtte opp.

Hasselgård startet med å fortelle litt om hvordan forskjellige ting var tenkt og brukte spesielt mye tid på fasilitetene på hovedtribunen. Her blir det blant annet 8 VIP-bokser og hele 18 sponsorer har allerede meldt sin interesse om dette. For øvrig fikk man nesten inntrykk av at hovedtribunen for det meste vil bestå av sponsorer, VIP'er og presse... Helt sør på hovedtribunen vil klubblokalene være, mens det i nordenden vil være tilsvarende lokale som kan benyttes som selskapslokale. Det vil dessuten bli 4 kommentatorbokser, samt eget studio til TV2, som naturligvis kan leies ut til andre når det ikke er Tippeliga-kamper.

Fra et supporter-ståsted er det likevel mest interessant at det ser ut til å bli bemerkelsesverdig få plasser til "vanlige supportere" på hovedtribunen. Dette inntrykket ble ytterligere forsterket av at Hasselgård omtalte tribunen på motsatt side for "tilskuertribunen".

Plankehaugen sin plassering er foreløpig ikke helt bestemt, men det blir enten på langsiden i det nord-østre hjørne, eventuelt i sør-østre hjørne. Det vil si at plasseringen ikke blir veldig ulik dagens, i et av "tilskuertribunens" hjørner. Her vil man få sola i trynet i 90 minutter om været tilsier det. Ellers kan det sies om Plankehaugen-feltet at det blir smalt nederst og utvider seg jo lenger opp man kommer. Dette fordi at de som sitter ved siden av Plankehaugen-feltet skal se best mulig. Når det gjelder bortesupporterne så vil de få plass på den kortsiden som er lengst unna Plankehaugen (ala Åråsen). På motsatt kortside av bortesupporterne vil det bli en familietribune.

Det har vært mye snakk om stolper som vil være i veien for tilskuerne, men det var ikke lett å få noe inntrykk av dette.

Ellers kan det nevnes at Plankehaugen får egne lokaler i nord-østre hjørne av Stadion, mens supporterbutikken Aristokraten får tilholdssted i sør-østre hjørne.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340